“ŞİRKETLER TEKNOLOJİ BAĞIMLI OLUYOR”

HIS Fuarcilik tarafından düzenlenen MobileFest 25-27 Nisan tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi’nde ziyaretçilerini ağırladı. Fuar, Hizmet ve teknoloji sağlayıcılarını, girişimcileri ve yazılım geliştiricileri yerel ve küresel satın almacılar ve yatırımcılarla yeni iş fırsatları yaratmak üzere bir araya getirdi. Fuara katılım sağlayan ve ürünlerini ziyaretçileri ile paylaşan markalardan biri de TechNarts oldu.

Mobilefest Fuarı; teknoloji üreticilerini, hizmet sağlayıcılarını, girişimleri, yazılım firmalarını ve teknoloji markalarını yeni işbirliği imkanları ve gelir kaynakları oluşturmak amacıyla yerli ve yabancı iş insanları ve yatırımcılarla buluşturdu.

2007 yılından itibaren inovasyon odaklı yaklaşımı, özel personel eğitimi ve geniş bilgi birikimiyle sektörde fark yaratan lider yazılım geliştirme şirketi olan TechNarts, en son teknolojilere ve kanıtlanmış metodolojilere hâkim olma konusundaki 15 yılı aşkın tecrübesiyle, işletmelere özel yazılım çözümleri ve hizmetleri sunuyor.

Takip ve izleme sistemlerinin yanı sıra OSS/BSS konusunda da derin bir uzmanlığa sahip olan TechNarts, telekomünikasyondan sağlık bilişimine ve fintech’e kadar farklı sektörlerdeki geniş çözüm yelpazesiyle fark yaratacak benzersiz çözümler üretiyor.

Fuarda marka olarak gerçekleştirdikleri yüz yüze görüşmeler ve yabancı heyetlerle yaptıkları çalışmaların gayet güzel geçtiğini belirten Nart Bilişim Genel Müdürü Taha Yaycı, “Operatörlerle de, iş birliği yaptığımız şirketlerle de görüşme fırsatı bulduk, bizim için oldukça iyiydi” dedi.

Özellikle telekomünikasyon sektörü detayında, ‘Star’ diye isimlendirdikleri bir ürünleri olduğunu belirten Yaycı, “Bu, gsm ve fixline operatörlerin, networkünü yöneten bir ürün ve oss katmanında bir ürün. Çok geniş kapsamlı olan bu ürünü, diğer operatörlerin de ihtiyaçları doğrultusunda, güncellemeye devam ediyoruz. Bununla alakalı sunumlarımız ve müşteri görüşmelerimiz oldu” diye konuştu.

Resmi olarak 2007 yılında kurulan Nart Bilişim’in özel yazılım yapan bir firma olduğunu kaydeden Yaycı, “Kendi personelimizi yetiştiriyor ve genelde enterprise ürünler çıkartıyoruz. Yani herkesin yapamadığı, hemen hemen birçok teknolojiyi kullanan, yüksek veri içeren, çok kişiyle uğraşan yazılımlar yapıyoruz. Jandarma istihbarat’ın telefon dinleme sistemi, ilaçların üzerindeki karekod yani ilaç takip sistemi, telekom sektöründe network yöneten yazılımlar gibi büyük yazılımlarımız var genelde” ifadelerini kullandı.

“Yazılım dili ve teknoloji bağımlı oluyor şirketler. Çünkü elemanlarının her teknolojiyi bilmeleri mümkün olmuyor” diyen Yaycı, sözlerinin devamında “Ayrıca bir endüstri seçiyorlar mesela, sağlık sektöründe, nette hastane yazılımı yapan bir yazılım şirketi şeklinde ortaya çıkıyorlar. Technarts olarak biz, ihtiyaca binaen ve müşterinin tam ihtiyacına yönelik, yapıyoruz yazılımlarımızı. Bu da bizi alanımızda farklı gösteriyor” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir