Tahıl Endüstrisinin Yenilikçi Çözümleri İDMA2024’teydi

Altuntaş A.Ş. grup şirketlerinden Obial Çelik Silo Sistemleri, 02-04 Mayıs 2024 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen İDMA 2024 Fuarına katıldı. Tahıl işleme endüstrisini İstanbul’da toplayan İDMA Fuarları, 16 yıldır hububat ve bakliyat işleme sektörünün temsilcilerini bir araya getiriyor.

Dünya tarihinin ilk endüstrisi olarak tanımlanan değirmencilik sektörü, pandemi sonrasında yükselişe geçen korumacı gıda politikalarıyla tekrar dünyanın en stratejik güçleri arasında yerini aldı. Türkiye’nin un üretiminde faaliyet gösteren tesislerin ihtiyaçlarını karşılamak için filizlenen un, tahıl, yem, bakliyat üretim ekipmanları ve değirmen makineleri sektörü, günümüzde üretiminin yüzde 90’ını ihraç eden dev bir endüstriye dönüştü.

Tahıl depolama sistemleri konusunda dünyanın lider kuruluşları arasında yer alan Altuntaş A.Ş. endüstriyel hayatına 1981 yılında Aksaray’da başladı. Çalışmalarına tavuk kafesi üretimi ile başlayan kuruluş, zamanla portföyüne aksiyal fanları da ekleyerek Alfan markasıyla Türkiye’de fan üretimini gerçekleştiren ilk kuruluş olmuştur. Daha sonra faaliyetlerine hız kazandıran firma, sektörde elde ettiği başarının verdiği güçle vizyonuna çelik silo üretimini de ekleyerek OBİAL markası ile bu alandaki ihtiyaca da cevap veren yüksek kaliteli üretimi ile kendisini ispatlamıştır.

Marka olarak Türkiye’de ilklere imza atan Obial özellikle silo tarafı ve fan tarafı ile ilk üretici olarak fark yaratıyor.  Şirketin motor üretim tarafının, büyük bir yatırımla Siemens ten satın alıp geliştirdiği, farklı elektrikli jeneratör ve hidroelektrik santrali gibi yeni projeleri mevcut.

Şirket stratejilerini sürekli yenilikçi bir anlayışa dayandıran Altuntaş Grup, farklı sektör açılımları üzerinde de ilerlemeye devam ediyor.

Fuarın açılış gününde yoğunluğun giderek arttığını belirten Obial Bölge Satış Direktörü & Dış Tic. Müd. Yrd. Cüneyt Ar; “Obial olarak standart üretimimiz bandında olan ürünlerimizle birlikte yeni patentini aldığımız çoklu elevator besleme sistemini, fuardaki katılımcıların beğenilerine sunduk. Altuntaş Grup bünyesinde yer alan Obial, Alfan ve Mafa gibi alt markaları ile lisanslı depoculuk ve turizm sektöründe faaliyetlerine devam etmekte” dedi.

Obial’in aile şirketi olarak kurulduğunu ve faaliyetlerine 45- 46 yıldır devam ettiğini kaydeden Cüneyt Ar, “Obial; silo üretimi, silo ekipmanları ve havalandırma sistemleri üretiyor. Altuntaş Grup olarak, lojistik hizmetleri, lisanslı depoculuk hizmetleri ve turizm sektöründe ki faaliyetlerinin yanı sıra, elektrikli motor üretimi de yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir