TEKNOLOJİSİ İLE KİMLİK HIRSIZLIĞINA MEYDAN OKUYOR

Mobil uygulama ve teknoloji festivali MobileFest 25-27 Nisan tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi’nde ziyaretçilerini ağırladı. HIS Fuarcilik tarafından düzenlenen ve Mobil uygulama ekosisteminin ilk fuarı olan Mobilefest; mobil uygulamaları, servis, hizmet ve altyapı sağlayıcılarını, uygulama marketlerini, mobil cihazları ve dijital servisleri bir araya getirecek. Fuara katılım sağlayan ve ürünlerini ziyaretçileri ile paylaşan markalardan biri de Sodec Technologies oldu.   

Sodec Technologies, başta GSM operatörleri ve finans kurumları olmak üzere yapay zekâ teknolojilerine yaklaşımla sektör bağımsız projeyle çözümler sunan, odağında dijitalleşme olan bir şirkettir. Sodec, yapay zekâ ile gerçek sorunlara gerçek çözümler üretiyor.

Fuarın oldukça etkili başladığını belirten Sodec Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Cem Dertli, “Fuar öncelikle finans ve teknoloji sektörü başta olmak üzere çok önemli bir fuar. Biz de bu fuarda olduğumuz için mutluyuz. Öncelikle bu fuarda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Hem Türkiye’nin teknolojik alanda gelişmesi hem de Fintech pazarının Türkiye üzerinde büyümesi için çok önemli bir fuar olduğunu düşünüyorum” dedi.

Sodec Technologies’nin yüz sahteciliği sahte kimlik çözümleri ürettiğini kaydeden Hasan Cem Dertli, “Size süreci aktaracak olursak. Verilerin doğrulanması aşamasına geliyoruz. Orada da işte kimlik doğrulama ve biyometrik doğrulama adımları ile devam ediyoruz. Pandemi ile beraber zaten dijital doğrulama çok popüler bir hale geldi. Burada gerçekten lider konumdaki firmalar arasındayız.  Teknolojik alanda oldukça ileri bir noktadayız. Özellikle kimlik sahteciliği ve yüz sahteciliği çağında uluslararası ölçekte teknolojiler üretiyoruz. Standımızda bulunan sahte ve maskeler ile küçük bir oyun da gerçekleştirdik. Bizi hackleyenlere ödüllerimiz oldu. Ama şu an hackleyen olmadı” diye konuştu.

Sodec’in 2014 yılında kurulduğunu söyleyen Hasan Cem Dertli, “Sodec’in giriş amacı, veri yönetimi üzerineydi. Fintech sektörü ve sigorta sektörü olmak üzere birçok sektörde şu an faaliyet gösteriyoruz. Burada firma ismi vermek istemem ama bütün telekom altyapılarını biz üstleniyoruz. Burada çok güçlü bir konumdayız. Bunun dışında şu anda uluslararası pazara açıldık. Yeni yeni müşteriler ediniyoruz, Azerbaycan ve Kazakistan örneğinde olduğu gibi” ifadelerini kullandı.

Marka olarak kendi teknolojisini üreten bir firma olduklarını belirten Hasan Cem Dertli, “Bütün teknolojilerimiz uluslararası standartlardan ve testlerden geçiyor. Teknolojinizi test eden bağımsız kurumlar var. Bu kurumlar tarafından yapılan testlere başvurular gerçekleştiriyoruz. Bu testler neticesinde dünya sıralamasında ön sıralarda yer alıyoruz. Bunun dışında yüz sahteciliği yapan bağımsız bir kuruluş var. Burada da sertifikalarımız mevcut. Uluslararası Avrupa ve Dünya Biyometri Konferansı kabulümüz var. Yapay zekâ bizim en güçlü olduğumuz alan.  Yüz sahteciliği ve kimlik sahteciliğinde uluslararası standartlarda global firmalarla yarışabilecek önemli bir statüdeyiz” şeklinde konuştu.

“Kimlik doğrulama artık günümüzde bir insan faktörüne bağlı olarak yapılıyor” diyen Hasan Cem Dertli,  sözlerine devamla “Ama bizim geliştirdiğimiz teknoloji tamamıyla yapay zekâ ile doğrulama yapıyor. Biliyorsunuz yapay zekânın gelişmesi sadece güvenlik tarafını değil hackerlar için de bir önem teşkil ediyor. Bu yüzden gerçekleştirdiğimiz teknoloji yapay zekâ ile otomatik olarak kimlik doğrulayabiliyoruz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir