THY, 91. yaşını kutluyor

20 Mayıs 1933’te sadece 5 uçak ve az sayıda personelle başlayan butik havayolu şirketi THY bugün dünyanın en geniş kapsamlı havayolu şirketi haline geldi. Günümüzde 456 uçakla 130 ülkeye ve 346 destinasyona ulaşan THY, mütevazı başlangıcından bu yana inanılmaz bir büyüme kaydetti.

THY‘nin başarı hikayesi, kuruluş yıllarındaki mütevazı ekipten, binlerce çalışan ve dünya çapında bir filoya dönüşmesine kadar uzanıyor. 1933’te ilk adımlarını atan şirket, 1945’te sadece 3 şehre uçuşlar düzenlerken, bugün 346 destinasyona ulaşmış durumda.

THY

THY’nin uluslararası arenadaki etkinliği, 1947’de gerçekleştirdiği ilk uluslararası uçuşla başladı. Ardından, 1956’da şirketleşerek Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği IATA üyesi oldu ve filosunu jet motorlu uçaklarla güçlendirdi.

Teknolojinin hızla ilerlemesiyle birlikte, THY de seyahat deneyimini geliştirmek için adımlar attı. İnternet sitesi üzerinden rezervasyon yapma imkanı 1996’da sunuldu ve 2003’te online check-in uygulaması hayata geçirildi.

THY

THY’nin uluslararası alandaki başarısı takdir topladı ve 2011’de Avrupa’nın en iyi hava yolu seçildi. 2012’de dünyanın en fazla ülkesine uçan hava yolu şirketi unvanını aldı ve 2018’de İstanbul Havalimanı’na taşınarak büyümeye devam etti. Bugün, THY dünya genelinde tanınan ve tercih edilen bir marka haline geldi.

 

THY

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir