TÜRK MEDİKAL SEKTÖRÜ İNOVATİF ÜRÜNLERİ İLE KÜRESEL PİYASADA

RX Tüyap tarafından düzenlenen ve medikal dünyanın en önemli buluşma noktalarından biri olan Expomed Eurasia, 25 Nisan’da İstanbul’da Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde kapılarını açtı. 31. kez düzenlenen fuar, bu sene de tıbbi cihaz, medikal malzeme ve sağlık alanındaki en son yenilikleri sektör profesyonelleriyle buluşturuyor. 27 Nisan’a kadar süren fuara katılım sağlayan markalardan biri de Sterilmed Medikal oldu.

27 Nisan’a kadar devam eden Expomed Eurasia, Türkiye’nin sağlık sektöründeki başarısını 2 kıtanın birleşme noktası İstanbul’da dünyayla buluşturdu. Fuar; tıbbi cihaz, medikal malzeme ve sağlık alanında Avrasya bölgesinin en önemli ihtisas fuarı olarak öne çıkıyor. Fuarda ziyaretçiler “Elektro Medikal Ekipman ve Medikal ve Laboratuvar Teknolojileri”, “Ortopedi – Fizik Tedavi – Rehabilitasyon”, “Sarf Malzeme ve Tek Kullanımlık Ürünler”, “Hastane Yapı ve Tıbbi Tesis Yönetimi”, “ve “OTC (Reçetesiz Ürünler)” kategorilerindeki ürünleri yakından görüp inceledi.

Hastane sterilizasyon ekipmanlarına odaklanarak 2009 yılında kurulan Sterilmed medikal, sterilizatörlerin ana üreticisi konumunda yer alıyor.

Geçen seneki fuarla kıyasladığında, daha hareketli bir fuar ortamı gördüklerini belirten Sterilmed Medikal CEO’su Prof. Dr. Haşim Yılmaz, “Hareketlilik, geçen senenin ikinci gününe oranla daha fazla. Bunun yanında, firmaların ürünlerinde gerçekleştirmiş olduğu yeniliklerde, geçen yıla oranla farklılık arz ediyor. Bizim ürünlerimiz, genel olarak sterilizasyon ünitesinin ekipmanlarını içermektedir. Bu fuara özel, yeni ürünlerimizi de sergileme fırsatımız oldu. Örneğin; hidrojen peroksit plazma sterilizasyon cihazımız,  bu yılki fuarımızda bir yenilik olarak ön plana çıkmaktadır” diye konuştu.

Sterilmed’in 2009 yılında Ankara’da kurulduğunu belirten Yılmaz,  “Bugüne kadar, geçen 15 yıllık süreç içerisinde, yurt dışı ihracat ağırlıklı olarak faaliyetlerine devam etmektedir. Sürekli yenilik arayışında, inovasyon çalışmaları yapıyoruz. Üniversite ve Sanayi iş birliğini önemseyen bir anlayışla, bünyemizde akademik personel de görevlendirerek, proje çalışmalarımıza ağırlık veriyoruz. Bunun sonucunda da dünyadaki yeniliklere ve gelişmelere, entegre olabilecek yeni ürünler geliştirmekteyiz” şeklinde konuştu

 İhracat faaliyetlerine ilk olarak 2013 yılında Afrika bölgesi ile başladıklarını dile getiren Yılmaz,  “An itibari ile yurtdışında yaklaşık 45 ayrı noktada temsilciliklerimiz bulunuyor. Yaklaşık 60 civarında ülkede, ürünlerimiz piyasada, sağlık sektöründe hizmete sunulmuş durumdadır. Sterilmed olarak farkımız, tüm sterilizasyon ekipmanlarını bir arada üretebiliyor olmamız. Diğer firmalarda tek bir bileşene yönelik üretim gerçekleştirilirken, biz bir hastanenin sterilizasyon ekipmanlarının tamamını üretebiliyor ve bununla ilgili satış sonrası hizmetleri de yüksek bir performansla karşılayabiliyoruz” değerlendirmelerinde bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir