TÜRK ŞİRKETLERİNİ DÜNYAYA AÇIYORUZ

HIS Fuarcilik tarafından düzenlenen MobileFest 25-27 Nisan tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi’nde ziyaretçilerini ağırladı. Fuar, Hizmet ve teknoloji sağlayıcılarını, girişimcileri ve yazılım geliştiricileri yerel ve küresel satın almacılar ve yatırımcılarla yeni iş fırsatları yaratmak üzere bir araya getirdi. Fuara katılım sağlayan ve ürünlerini ziyaretçileri ile paylaşan markalardan biri de İninal oldu.

Mobilefest  Fuarı; teknoloji üreticilerini, hizmet sağlayıcılarını, girişimleri, yazılım firmalarını ve teknoloji markalarını yeni işbirliği imkanları ve gelir kaynakları oluşturmak amacıyla yerli ve yabancı iş insanları ve yatırımcılarla buluşturdu.

2012 senesinde hem kurumsal hem de bireysel müşterilerine temel finansal teknoloji hizmetleri sağlamak amacıyla kurulan İninal, 2017 senesinde BDDK’dan (Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu) elektronik para faaliyet izni aldı. Aynı yıl içerisinde BKM üyesi olan marka, Türkiye’nin en güçlü finansal ekosistemi CapitalTurk Grubu bünyesinde kullanıcılarımıza ve iş ortaklarına değer katma vizyonuyla hizmetlerimizi sürdürüyor.

Firma, bireysel ve kurumsal kullanıcılarına İninal kartı ve İninal mobil uygulamasıyla finansal teknoloji hizmetleri sunuyor. 100’den fazla markanın tercihi olan İninal, farklı sektörlerden firmalara hizmet sağlıyor. Marka, kurumsal müşterilerine özel API servisi, ortak markalı kartlar, toplu ödeme ve raporlama hizmeti sunuyor ve kampanya kurguları geliştiriyor.

Fuarın beklentilerinin çok üstünde bir kitleye ulaştığını söyleyen İninal Yönetim Kurulu Üyesi Yeliz Tuğçe Balcı, “Açıkçası hem Türkiye genelinde hem de yurt dışından çok uzun bir kitleye ulaştık ve çok büyük sektör oyuncularıyla bir araya geldik diyebilirim. Biz ininal olarak aslında Türkiye’de sektörün ilk oyuncuyuz. Aslında bir nevi sektörün lideriyiz diyebilirim. Sürekli gelişen teknolojiyi takip ederek yeni ürünler ekliyoruz. Hatta 2023’ün başında da uluslararası para transferine başladık. İninal olarak yeni ve taze ürünümüzü geliştirdiğimiz kullanıcı kitlelerimize yayarak hızlı yürütüyoruz diyebilirim. Buna ek olarak kullanıcılarımızın hayatlarını değiştirecek ve aslında kullanıcının zorlanmadan tüm finansal işlemlerini yürüteceği yeni ürünler ekliyoruz. Çok yakında da bunların lansmanı yapıyor olacağız diyebilirim” diye konuştu.

İninal’in Türkiye’de E-para kuruluşlarına ait 6493 kanunu yokken 2012 yılında kurulduğunu dile getiren Yeliz Tuğçe Balcı, “Mevzuat İninal’in üzerine yazıldı diyebiliriz. İninal, bugün ödemeler ve E-para hizmeti üzerine faaliyetini yürütüyor. Bu kapsamda biz kullanıcılarımıza fatura ödemeleri uygulama içerisindeki alımları, uluslararası para transferleri ve şimdi Fast sistemine dâhil olmamızla beraber kendilerine özel IBANlarıyla tüm para transferlerini gerçekleştirebiliyor. Yani aslında bir nevi tüm bankacılık hizmetlerini daha hızlı daha kolay ve daha modern bir şekilde İninal sayesinde yapabiliyoruz diyebilirim. Sadece aslında Türk kullanıcılar da değil yabancı kullanıcılar Türkiye’de yaşayan expect’lar aslında büyük bir kitleye hitap ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“Şirketimiz aslında başta bahsettiğim gibi hani ilk oyuncu olmasının verdiği bir lider konumunda ilerliyor ve şirketimizin sahiplerinin verdiği desteklerle de aslında ürünü sürekli geliştirerek uluslararası çapta organizasyonlara katılarak aslında tüm dünyada neler oluyor ne bitiyor biz ürünümüze neler katabiliriz ve sürekli dinamik bir yapıyla çalışarak kendisini geliştirmeye ve daha da büyütmeye çalışıyor diyebilirim”  diyen Yeliz Tuğçe Balcı, sözlerine devamla “Bu anlamda da çok geniş bir yelpazemiz var. Ben de yönetim kurulu üyesi olarak aslında hiç dar bir bakışla bakmıyorum ve her zaman ne yapabiliriz ne katabiliriz? Kullanıcı deneyimimiz çok yüksek. Gerçekten sektörde yıllardır en iyi müşteri deneyimi ödülünü alan bir şirketiz biz. Yani dört sene üst üste bu ödülü aldık diyebilirim. Bunu daha da iyi nasıl yapabiliriz diye açıkçası her gün kullanıcılarımızdan aldığımız geri bildirimleri dinliyoruz ve buna yönelik de kendimizi iyileştirmeye çalışıyoruz” değerlendirmelerinde bulundu.

Fintech çok gelişen, dünyada çok uzun zamandır var olan bir sektör olduğunu belirten Yeliz Tuğçe Balcı, “Ancak Türkiye’de yeni yeni anlaşılan bir sektör ve dolayısıyla da bu alanda yapılacak yatırımların arttırılmasıyla Türkiye’deki kuruluşlar dünya çapında devreler haline gelebilir.  Bugün Agora Fintech gibi etkinliklerin daha çok çoğalması gerektiğini düşünüyorum. Bu sayede biz de birçok şirketi dünyayı açıyoruz. Çünkü burada biz gördük ki aslında yurtdışında insanlar Türkiye’de böyle şirketler olduğunu çok da bilmiyorlarmış ve onlar için de yeni bir bakış açısı kazanmış oldu. O yüzden tüm liderlerimize aslında bu doğrultuda yatırımlar yapmalarını ve önce olmalarını tavsiye ediyorum” şeklinde konuştu.

Bu gönderi Fuar’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir