TÜRKİYE’NİN BULUT PLATFORMU MOBİLFEST FUARINDAYDI

HIS Fuarcılık tarafından 25-27 Nisan 2024 tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi’nde “Mobilefest Telekomünikasyon, Siber Güvenlik, Fıntech Yapay Zeka, Mobil Cihazlar ve Akıllı Teknolojiler Fuarı” düzenlendi. Fuara katılım sağlayan ve ürünlerini ziyaretçileri ile paylaşan markalardan biri de Dt Cloud oldu.

Mobilefest, Avrasya bölgesinin en büyük teknolojik fuarı olarak kısa sürede dünyanın pek çok ülkesinden pek çok firmayı aynı çatı altında buluşturdu. Mobil uygulama ekosisteminin ilk fuarı olan Mobilefest; mobil uygulamalar başta olmak üzere, servis, hizmet ve altyapı sağlayıcıları, uygulama marketleri, Iot, mobil cihazlar ve dijital servisleri bir araya getirdi.

2006’da yolculuğuna başlayan DT, on yıl içinde bir yazılım geliştirme ve Ar-Ge hizmet sağlayıcısından 2G’den 5G’ye kadar binlerce taşıyıcı ağ altyapısı kurulumundan sorumlu bir telekomünikasyon şirketi haline geldi. Kazandığı başarılara rağmen potansiyelinin çok daha büyük olduğunu hisseden marka, 2018’de tüm deneyimlerini bir araya getirdi ve kurumsal düzeyde 5G’ye hazır, çok bölgeli bir bulut bilişim ve dijital dönüşüm şirketi oldu.

DT Cloud, merkezi Türkiye’de bulunan uluslararası bir dijital dönüşüm bulut bilişim şirketidir. Bulut Bilişim, Büyük Veri ve AI/ML, IoT, Blockchain gibi teknolojiler aracılığıyla dijital dönüşüme olanak tanırken farklı büyüklük ve sektörlerden hükümetlerin, kuruluşların ve şirketlerin yeniliklerden faydalanmasına ve büyümesine yardımcı oluyor.

Fuarın kendileri için çok anlamlı bir fuar olduğunu belirten Dt Cloud Genel Müdürü Serdar Yokuş, “Çünkü Merkez Bankası’ndan yetkilendirilmiş bir cloud servis sağlayıcıyız. Burası da ödeme şirketlerinin, Fintech şirketlerinin yer aldığı bir fuardı. Dolayısıyla bizim de onlara cloud‘taki faydaları anlatabileceğimiz çok güzel bir platform oldu.” dedi.

Marka olarak 2006 yılında ARGE çalışmaları faaliyetleri ile başladıklarını aktaran Serdar Yokuş, “Ardından entegretör faaliyetleriyle devam ettik. 2021 yılında kendi geliştirdiğimiz platformumuzu hayata geçirdik. Bu platformu şu an Türkiye’nin bulutu adı altında sağlıyoruz. Platformumuzu kendi öz ARGE’mizle geliştirdik ve büyük global firmalarla servis sağlayıcıları bulut servis sağlayıcılı rekabet edebilecek bir kapasiteye eriştik. Bizim yaptığımız iş fintech şirketlerinin güvenli bir şekilde ve regülasyonlara uygun bir şekilde cloud‘da, bulut ortamlarında barındırılması, farklı servislerin onlara sunulması, esnek platformların sağlanmasıdır.  Büyümeyi hedefleyen markalara bir altyapı ve çözüm ve platform sağlayıcı olarak yer almayı hedefliyoruz” diye konuştu.

“DT cloud, Türkiye’nin cloud’ı kendi öz kaynaklarımız kendi ARGE yapımızda global oyunculara kafa tutabilecek bir yapıyı inşa ettik” diyen Serdar Yokuş, sözlerine devamla “Hala ARGE çalışmalarımızla da bunu destekliyoruz, genişletiyoruz ve geliştiriyoruz. Dolayısıyla da Türkiye’de globalale açılan bir yeni bulut sağlayıcı doğuyor ve her gün de büyüyor. Bunu da sizin kanalınıza aktarmak isterim” ifadelerini kullandı.

 

Bu gönderi Fuar’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir