TÜRKİYENİN İHRACATÇILARI 14.IBAKTECH FUARINDAYDI

Ak Un, 14.IBAKTECH Uluslararası Ekmek, Pasta Makineleri, Dondurma, Çikolata ve Teknolojileri Fuarı’na katıldı. 24-27 Nisan tarihleri arasında Yeşilköy İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen fuar, yarattığı iş hacmi ile büyüyen Türkiye pazarında ve tüm Avrasya bölgesinde sektörünün en önemli etkinliği konumunda.

Messe Stuttgart Ares Fuarcılık tarafından düzenlenen fuar; 6 salonda, 30 bin m2’lik alanda düzenlendi. Ticaret Bakanlığı, KOSGEB, GIDABİL, EKMADER ve Türkiye Fırıncılar Federasyonu’nun desteğiyle düzenlenen fuara Türkiye, Almanya, Azerbaycan, Çin, Fransa, İran, İtalya, Lübnan, Slovenya, Suriye ve Ukrayna’dan 300’ün üzerinde katılımcıya ve 500’ün üzerinde markaya ev sahipliği yaptı.

İbatek fuarına ilk defa katıldıklarını ve ziyaretçi yoğunluğundan dolayı mutlu olduklarını belirten Ak Un İhracat Müdürü Türker Sözen, “Yurtdışındaki fuarlardan sonra bu yılı ilk defa tercih ettik ama beklentilerimizin üzerinde olduğunu söyleyebilirim. Ciddi potansiyel alıcılarla hemen bu sabah itibariyle görüşmelere başladık. Umuyorum ki, fuarın devam eden günlerinde de bu potansiyel devam eder” dedi.

İstanbul’un Silivri ilçesinde yerleşik bir buğday üreticisi olduklarını kaydeden Türker Sözen, “Şu anda dünyanın çeşitli kıtalarında ihracatımız var. Bu fuarda, farklı protein ve gluten seviyelerinde özel bir unumuzu Afrikalı müşterilerimize tanıtmak amacıyla buraya geldik. AK UN bünyesinde birçok çeşitli firma bulunmasına rağmen, AKIN UN fabrikası yaklaşık 40 yıllık bir firma.” ifadelerini kullandı.

2011-2012 yılından itibaren ağırlıklı olarak ihracata yönelik çalışmalar yaptıklarını aktaran Türker Sözen, “Bu süreçte, hem yurt dışı hem de Türkiye içinde ciddi şekilde ihracat yapmaya başladık. Şu anda, gitmediğimiz bir kıta yok. Müşterilerimiz, çoğunlukla Afrikalı ve Arap dünyasından ya da Latin Amerika ve Güney Amerika’dan olduğu için, birebir ilişki kurabilmemiz bizim en büyük farklılığımız” diye konuştu.   

Bu gönderi Fuar’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir