UN SEKTÖRÜNDE 72 YIL

14.Uluslararası Ekmek, Pasta Makineleri, Dondurma, Çikolata ve Teknolojileri Fuarı  (IBAKTECH ) kapılarını sektör temsilcilerine açtı. 24-27 Nisan tarihleri arasında düzenlenen fuara Özmermer Un da katılım sağladı. Fuar açılışına Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı da katıldı.

Dünya Fırıncılar Birliği Başkanı ve İran Fırıncılar Federasyonu Başkanı’nın da katıldığı fuar da sektörde gelinen nokta hakkında bilgiler alındı. Alanında dünyanın ikinci, Avrasya’nın en büyüğü unvanına sahip olan uluslararası IBAKTECH Fuarı, 24-27 Nisan tarihleri arasında unlu mamul endüstrisi, çikolata- dondurma- tatlı üreticileri ve HORECA sektörü profesyonellerini 14. kez bir araya getirmek üzere yoğun katılım ile kapılarını açtı.

Özmermerler Un, Hasan Özmermer’in 1952 yılında kurduğu küçük bir pide fırını ile ticaret hayatına atıldı. 40 yılı aşkın, pide, çeşit ekmek, francala ve pasta üretim tecrübesinin ardından, kendilerinin ve sektörün ihtiyaçlarına cevap verecek standart ve kalitede un elde etmek amacıyla 1994 yılında Özmermer Un fabrikasını kurarak un üretimine başladı. Marka, 2013 yılında yaptığı yatırımlarla Gaziantep 4. Organize Sanayi Bölgesi’nde, 50.000 metrekare arsa üzerinde tam otomasyon yeni sistemle günlük 650 ton buğday işleme kapasiteli un fabrikasını kurdu.

25 yılı aşkın tecrübesiyle sektöründe öncü olan Özmermer Un modern üretim teknolojisiyle el değmeden un üretimini sürdürüyor. Son teknolojiyle donatılmış buğday ve un analiz, kalite kontrol ve Ar-Ge laboratuvarlarında etkin ekibi ile beraber ürünlerini standart ve üst düzey kalitede müşterilerine sunuyor.

Fuarın kendileri için yoğun geçtiğini belirten Özmermer Un Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özmermer, “Eş eş dost misafir müşteri ve bayilerimiz hepsi yanımızda. Herkes ziyaretimize geldi. Çok memnun ka  ldık. Bu yüzden fuarın çok iyi verimli gittiğini söyleyebilirim. Kendi üretmiş olduğumuz un ürünlerimiz ile misafirlerimizin tadım yapabileceği baklava pizza gibi hamur işlerini hazırlayarak misafirlerimize ikram ediyoruz” dedi.

Ortalama 30 çeşit un üretimi yaptıklarını ve her kesime hitap ettiklerini söyleyen Mustafa Özmermer, “Biz fırıncılıktan gelmeyiz Babamızla fırıncıydı. Fırıncılıktan 1994 yılında unculuğa girdik. Bu sektörde 30. yılımızdayız çuval üretimi gerçekleştiren ikinci bir şirketimiz var. 1200 kişi çalışıyor. Şeker çuvalı, kömür çuvalı ve Pirinç çuvalı gibi ürünleri üretiyoruz. Türkiye’nin de ikinci büyük şirketiyiz bu sektörde. Un fabrikamız ise 650 ton kapasiteye sahip bulunuyor. Irak, Suriye ve Almanya gibi ülkelere ihracat yapıyoruz” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir