ÜRÜNLERİNİN %90’I DÜNYANIN 120 ÜLKESİNDE

Memak, 14.IBAKTECH Uluslararası Ekmek, Pasta Makineleri, Dondurma, Çikolata ve Teknolojileri Fuarı’na katıldı. 24-27 Nisan tarihleri arasında Yeşilköy İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen fuar, yarattığı iş hacmi ile büyüyen Türkiye pazarında ve tüm Avrasya bölgesinde sektörünün en önemli etkinliği konumunda yer alıyor.

Messe Stuttgart Ares Fuarcılık tarafından düzenlenen fuar; 6 salonda, 30 bin m2’lik alanda düzenlendi. Ticaret Bakanlığı, KOSGEB, GIDABİL, EKMADER ve Türkiye Fırıncılar Federasyonu’nun desteğiyle düzenlenen fuara Türkiye, Almanya, Azerbaycan, Çin, Fransa, İran, İtalya, Lübnan, Slovenya, Suriye ve Ukrayna’dan 300’ün üzerinde katılımcıya ve 500’ün üzerinde markaya ev sahipliği yaptı

Memak, 1997 yılından bu yana ürettiği her makinada kaliteden taviz vermeyen ve müşteri odaklı anlayışı ile üretimden satış sonrası hizmete kadar tüm aşamalarda kusursuzluğu ilke ediniyor. 22 yıl önce başlayan Memak’ın mükemmellik serüveni, 2018’e gelindiğinde 40.000 M2’lik üst düzey teknolojiler ile donatılmış bir üretim sahasında, alanında uzman 550 çalışanıyla istikrarlı bir şekilde sürdürüyor. Dünya genelinde 120’den fazla ülkede aktif olarak faaliyet gösteren Memak, marka olarak üretimini gerçekleştirdiği ürünlerin %90’nını ihraç ediyor.

Memak, ürünlerinde kullandığı en son teknoloji ve uluslararası kalite standartlarına uygun üretim anlayışı ile kaliteden ödün vermeyen üstün nitelikli ürünler ve teknolojiler üretiyor. Memak, AR-GE departmanındaki özverili çalışmalarının karşılığını sektöre yenilikler getiren, müşterilerini mutlu eden ve üstün pişirme deneyimi yaşatan bir marka olarak almaktadır.

Fuarın her sene olduğu gibi bu sene de çok güzel ve verimli geçtiğini, katılımcı sayısının üst seviyede olduğunu belirten Memak Dış Ticaret Müdürü Ahmet AKAN, “Firmamız inovatif bir firma olduğu için sürekli ürün gamına yeni ürünler ekliyor. Fuara özel sergilediğimiz hamburger rol sandviç ekmeği yapan ve streçsiz kesim yapıp saatteki üretim kapasitesi çok yüksek bir makinadır. Firma her fuara katılmadan önce üç ile beş yeni makina üretimi yapıp ürün gramına almaktadır” dedi.

Memak Makine’nin 1997 yılında Konya’da kurulduğunu ve Konya’da üretim yaptığını aktaran Ahmet AKAN, “Şimdi ise yeni fabrikamıza taşındık ve 165.000 metrekarelik kapalı alanımızla üretim faaliyetlerimize devam ediyoruz. Bu alanda 860 kişiye istihdam sağlıyoruz ve çalışma arkadaşlarımızın hepsi sürekli kendilerini geliştiren genç mühendislerden oluşuyor. Memak Makine, inovasyon ve hızlı aksiyon alabilme kabiliyetiyle tanınan bir firma. Genç ve dinamik bir kadroya sahibiz ve çalışanlarımızın yaş ortalaması oldukça düşük. Bu dinamizmi ve enerjiyi arkamıza alarak, uzun yıllar boyunca başarıyla yol almaya kararlıyız” diye konuştu.

Markalarının iki farklı departmanı olduğunu söyleyen Ahmet AKAN,  sözlerine devamla, “Bunlardan birisi çikolata makinaları diğeri ise fırın makinaları çikolata makinaları alanında dünya çapında ilk beşe giren bir firma olarak, sektördeki yenilikçi yaklaşımlarımız ve teknolojik üstünlüğümüzle biliniyoruz. Fırın makinaları departmanında aynı kalite ve yenilikçilik anlayışını sürdürerek, sektörde öncü bir markayız” ifadelerini kullandı.

Bu gönderi Fuar’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir