YURTDIŞI ODAKLI BÜYÜMEYİ HEDEFLİYOR

Teksan jeneratör, enerji camiasının yoğun ilgi gösterdiği 28’nci ICCI Uluslararası Enerji ve Çevre Fuar ve Konferansı’na katılım sağladı. Marka, 24-26 Nisan tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi’nde ziyaretçilerini ağırladı.

2023 yılında ‘İklim Değişikliğine Duyarlı Sürdürülebilir, Verimli Enerji Dönüşümü’ teması ile düzenlenen ve 45 ülkeden 15 bini aşkın ziyaretçiyi ağırlayan ICCI, 2024 yılında ‘Enerjinin Geleceğini Keşfet’ temasıyla düzenlenecek ve enerji gündeminin en güncel konuları ve teknolojik yeniliklerle düzenlendi.

1994 yılında İstanbul Tuzla’da, rahmetli Abdulkadir Teksan ve Özdemir Ata tarafından temelleri atılan Teksan’ın, 1998 yılında Özcan Başeğmezler’in de ortaklar arasına katılmasıyla bugünkü yapısı oluşmuştur.

Kesintisiz enerji çözümleri üreten bir mühendislik ve teknoloji şirketi olan Teksan, dizel jeneratörler üreterek başladığı yolculuğuna, doğalgazlı ve biyogazlı jeneratör setleri, yüzde 90’a kadar enerji verimliliği sağlayan kojenerasyon ve trijenerasyon sistemleri, mobil aydınlatma kuleleri, hibrit jeneratör setleri, mikrogrid sistemleri ve taşınabilir güç istasyonları ile devam etmektedir. Ayrıca kiralık-mobil jeneratör ürün ailesi ile kurumsal kiralamalar için de ideal çözümler sunmaktadır. Teksan, Kocaeli ve İstanbul’da yer alan ve toplam 70 bin metrekareye yakın kapalı alana sahip fabrikalarında yıllık 15 bin adet jeneratör üretim kapasitesine sahiptir.

Teksan Jeneratör Enerji Depolama Sistemleri Satış Müdürü Erhan Talaz, fuarın ikinci gününde oldukça yoğun mesai harcadıklarını ve bu senenin çok hareketli olduğunu vurgulayarak “Yurtiçinden ve Yurtdışından misafirlerimiz var, beklentimizin aslında üzerinde geçen bir fuar. Kısaca özetlemek gerekirse, Teksan olarak bizim asıl iş alanımız, jeneratör üretimi-imalatı ve satışı. Buna ek olarak bizim ko jenerasyon sistemlerimiz, yeni jenerasyon sistemlerimiz var. Bu fuarın da aslına bakarsanız kuruluş amacı bu. Bu yıl da ilave olarak, enerji depolama sistemleri dediğimiz ürünlerimizin, hem lansmanını, hem de projelendirmesini müşterilerimize sunmak için burada bir poratatif bir proje hazırladık. Müşterilerimize şu anda hazır halde teslim ediyoruz” diye konuştu.

Teksan jeneratör’ün, 94 Yılı itibari ile kuruluşa geçip, jeneratör imalatı üzerine başladığını belirten Erhan Talaz, “Daha sonra çalışmakta olduğu ekip arkadaşlarını bir araya getirerek, bir AR-GE merkezi kurup, farklı ürün gruplarında da araştırmalar yapıp, bunları ürün haline getirip piyasaya sunmuş bir mühendislik firmasıdır. Kalabalık bir ekibimiz ve iki ayrı lokasyonumuz var. İstanbul Sancaktepe‘de ve Kocaeli Başiskele‘de olmak üzere. Genel olarak jeneratör imalatımız, ko jeneratör sistemleri imalatımız ve en sonunda yeni ürünümüz olan enerji depolama sistemlerimizin üretimi ile beraber, müşterilerimizin karşısındayız” ifadelerini kullandı.

“Çok fazla ihracat sürecimiz var” diyen Erhan Talaz, sözlerine devamla “Yaklaşık 140’ın üzerinde ülkeye ürettiğimiz ürünlerin, yüzde altmışını yaklaşık olarak gönderiyoruz. Yurtdışında şu anda iki noktada, İngiltere ve Amerika’da olmak üzere ofislerimiz var. Bu yakın zamanda daha da artacak. Diğer ülkelerde çözüm ortaklarımız ve bayilerimiz var. Genel olarak firma yapımızı da, daha yurtdışı odaklı hale getirerek büyümeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

“Biz bir Ar-Ge firmasıyız, ciddi bir araştırma ve geliştirme ekibimiz var” ifadelerini kullanan Erhan Talaz,  ürünlerini müşterilerinin hem hayatını kolaylaştıracak, hem de yeni teknolojiler ile yerli ürün halinde sunabilecek imkânları sağlamaya çalıştıklarını belirterek,  “Kalabalık bir kadromuz var. 800 e yakın çalışanımız ve şu an için iki tane ayrı fabrikada, her geçen gün bu markayı, bir yerli marka olarak yurtdışında çok daha farklı noktalara taşıma gayemiz var” değerlendirmelerinde bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir