Yusuf Bulut, EY-Parthenon (EYP) Türkiye Şirket Ortağı Oldu

EY (Ernst & Young) çatısı altında yer alan ve 120 ülkede 9.000’den fazla strateji danışmanını bünyesinde barındıran EY-Parthenon (EYP), Türkiye’de üst yönetim kadrosunu güçlendirmeye devam ediyor. Mayıs ayı itibarıyla EY-Parthenon (EYP) Türkiye’ye, farklı coğrafyalarda ve çeşitli alanlarda 15 senedir çalışmalarını sürdüren Yusuf Bulut şirket ortağı olarak atandı.

 Dünya genelinde sektöründe öncü firmalara strateji danışmanlığı hizmetleri sunan EY-Parthenon (EYP) Türkiye’nin şirket ortakları arasına Yusuf Bulut katıldı. Firmalara; kurumsal strateji, büyüme stratejisi, satın alma stratejisi, pazara giriş stratejisi ve yeniden yapılandırma stratejisi gibi birçok alanda hizmet sunan ve firmaların uzun vadeli değer yaratmasına destek olan EY Parthenon’un bünyesinde görev yapacak.

Farklı coğrafyalarda ve çeşitli sektörlerde 15 senedir tecrübe kazanan Yusuf Bulut, EY Türkiye’deki görevine başlamadan önce 2021-2024 yılları arasında uluslararası bir danışmanlık şirketinde Strateji Danışmanlığı Bölümü direktörü olarak Türkiye, Kazakistan, Azerbaycan ve Özbekistan’da telekomünikasyon, perakende, mobilite ve endüstriyel üretim sektörlerine yönelik projeler yönetti.

Boğaziçi Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümünden 2009 yılında mezun olan Bulut, profesyonel kariyerine küresel bir danışmanlık şirketinde başladı ve burada 2012 yılına kadar Türkiye ve Orta Doğu Bölgesinde telekomünikasyon ve bankacılık sektöründe danışman olarak çalıştı. Ardından, 2014-2018 yılları arasında uluslararası bir danışmanlık şirketinde yönetici olarak telekomünikasyon, teknoloji ve perakende sektörlerinde yer alan şirketler için projeler geliştirdi. Bulut, 2019 yılında bir başka danışmanlık şirketinde kıdemli müdür olarak Türkiye ve Orta Doğu Bölgesinde başarılı çalışmalarına devam etti.

Yusuf Bulut, danışmanlık alanındaki kariyerinin yanı sıra 2012-2014 yılları arasında Turkcell’de görev aldı. 2019-2021 yılları arasında ise Hepsiburada’nın CEO Ofisi Bölümü’nde strateji direktörü olarak çalışmalarını sürdürerek şirketin stratejisinin belirlenmesinde önemli roller üstlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir