Hepsiburada Kadın Mühendisler Günü’nü Kutluyor

Kadın istihdamı ve kadın girişimciliği alanındaki çalışmalarıyla öne çıkan Hepsiburada, Kadın Mühendisler Günü’nü kutladı. Mühendislerinin %36’sı kadın olan Hepsiburada, 2030 yılına kadar bu oranı %50’ye çıkarmayı hedeflediğini açıkladı.

 Hepsiburada, kadın mühendislerin kariyerlerinde başarılı olmaları için eşit fırsatlar sunmaya büyük önem veriyor. Çeşitliliği ve kapsayıcılığı teşvik eden çalışma ortamında, kadın mühendislerin yeteneklerini ve potansiyellerini en üst düzeye çıkarabilecekleri fırsatlar sunuyor. Hepsiburada’nın ürettiği yerli teknolojilerde, kadın mühendisler büyük bir rol oynuyor. Şirketteki kadın çalışan oranı %50, global şirketlerde kadın mühendis oranı ortalama %20 iken Hepsiburada’nın kadın mühendis oranı ise %36. Hepsiburada, 2030 yılına kadar kadın mühendis oranını %50’ye çıkarmayı hedefliyor.

HepsiburadaHepsinspire oluşumuyla kadın çalışanlara gelişim fırsatları sunuluyor

Hepsiburada, kadın çalışanların profesyonel gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla Hepsinspire ile çeşitli mentorluk fırsatları ve kariyer gelişim olanakları sunuyor. Kadın çalışanlara ve kadın mühendislere liderlik eğitimlerinin verildiği Hepsinspire platformu, çalışanların kendini geliştirmelerini teşvik ediyor. Hepsinspire oluşumu kapsamında kadın çalışanlar 2024 yılının Haziran ayına kadar toplam 1285 saat eğitim aldı. Kadın mühendisler, hem bireysel hem de profesyonel olarak kendilerini geliştirebiliyor ve kariyerlerinde önemli adımlar atabiliyor.

Hepsiburada Müşteri Deneyimi ve İnsan Kaynaklarından Sorumlu Grup Başkanı Esra Beyzadeoğlu “Hepsiburada olarak kadın mühendislerimizin başarılarını kutlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Çeşitliliği ve kapsayıcılığı teşvik eden bir çalışma ortamı oluşturarak, kadın mühendislerimizin yeteneklerini en üst düzeyde kullanmalarına olanak sağlıyoruz. 2030 yılına kadar şu anda %36 olan kadın mühendis oranımızı %50’ye çıkarmayı hedefliyoruz. Bu başarıyı daha da ileriye taşımak için çalışmaya devam edeceğiz. “ dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir