ROQU Mobility, Yerli Üretimi İle Sektörde Fark Yaratıyor

ROQU Mobility, Türk mühendisliği ve yerli üretim gücüyle elektrikli mobilite araçları sektörüne yeni bir soluk getiriyor. Türkiye’nin ilk yerli ve milli e-scooter üreticisi olarak Yerli Malı Belgesi’ne sahip olan ROQU Mobility, ürünlerini Türkiye’de tasarlayıp, öz kaynaklarla üreterek yerli ekonomiye katkı sağlıyor ve Türk mühendisliğinin gücünü küresel pazarda da hissettiriyor.

ROQU Mobility ürünlerinin gövde, batarya, elektronik mimari ve yazılıma kadar pek çok kapsamı Türk mühendisler tarafından tasarlanıyor ve Türkiye’de üretim yapılıyor. Bu yaklaşımıyla iç pazarda ve yakın pazarlarda Çin merkezli üretim ağına alternatif sunuyor ve sektörde özellikle hızlı teslimat ile önemli bir rekabet avantajı elde ediyor. Ayrıca, paylaşımlı operatörlere dayanıklı ürün ve hızlı satış sonrası desteği sağlayabilen ROQU, Avrupa gibi yakın pazarlarda da güçlü bir varlık göstererek Çin merkezli ihracat ağına lojistik, teknolojik ve hizmet anlamında çekici bir alternatif sunuyor.

ROQU, bir çok farklı paylaşımlı operatöre ihtiyaçlarına göre hizmet vermekte olup, aynı zamanda turizm ve eğlence sektöründe de varlığını göstermeye başladı.

Türkiye’de yerli bir üretici rakibi yok

Türkiye’de elektrikli scooter alanında tek üretici firma konumunda olan ROQU Mobility, yerli malı olması sebebiyle tercih ediliyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın yayınladığı yönetmelik doğrultusunda 2024 sonuna kadar yerli ürün kullanım zorunluluğu getirilmesiyle birlikte sektördeki yerli üreticilerin sayısının artması bekleniyor.

ROQU Mobility CEO’su Buğra Çil, mevcut paylaşımlı filoları yerlileştirebilecek üretim kapasitesine sahip olduklarını belirterek, dayanıklılık ve kalite odaklı modelleriyle paylaşımlı operatörlere güçlü bir alternatif sunduklarını vurguluyor.

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir