Farklı Ülkelerde Şirketler Kurmayı Hedefliyoruz

Anadolu İplik CEO’su Av. Gencin Kaya Kayıkçı

 “Farklı Ülkelerde Şirketler Kurmayı Hedefliyoruz”

2000’li yıllarda hayata geçirdikleri yüksek teknolojili yatırımlarla yalnızca Türkiye’nin değil, dünyanın önde gelen tekstil üretim şirketlerinden birine dönüştüklerini belirten Anadolu İplik CEO’su Av. Gencin Kaya Kayıkçı, şirketin 2021’ini ve 2022 yılı hedeflerini değerlendirdi.

Anadolu İplik, 1940’lara dayanan uzun geçmişi ve 2000’li yılların başlarında başlayıp günümüzde halen devam etmekte olan kapsamlı sanayi yatırımı hamleleri ile gerek ülkemizde gerekse uluslararası arenada tekstil alanındaki en büyük aktörlerden biri haline geldi. Üretim faaliyetlerine Tekirdağ Çerkezköy’deki 80 bin metrekare alana kurulu tesislerinde devam eden şirket, her geçen gün hem yatay hem de dikey büyümesini başarılı bir şekilde sürdürüyor.

“Anadolu İplik, tüm üretim faaliyetlerini Avrupa’nın lider makine üreticileri olan Rieter ve Barmag’in teknolojilerini kullanarak gerçekleştirmekte olup, bu sayede dünyadaki diğer üreticilerle kalite, fiyat ve sürdürülebilirlik anlamında rekabet edebilecek güçtedir” diyen şirketin CEO’su Av. Gencin Kaya Kayıkçı, Anadolu İplik’in bu avantajları sayesinde aranan ve talep gören bir marka haline geldiğini belirtti.

Av. Kayıkçı, Anadolu İplik’in, bugün başta naylon iplik olmak üzere her türde iplik üretebildiğini söyleyip “Anadolu İplik; aktif spor giyimden çoraba, iç giyimden trikoya, medikal ve teknik tekstile ve hatta halıya kadar her tekstil grubuna ürün sunabilmektedir” dedi.

Anadolu İplik’in Türkiye’nin yanı sıra dünyanın farklı ülkelerine de üretim yaptığını vurgulayan Kayıkçı, sözlerine şöyle devam etti: “2000’li yılların başlarından itibaren sektörün naylon iplik ihtiyacını karşılamak adına yapılan yüksek teknolojili yatırımları ile sadece Türkiye’ye değil, şu an 20’den fazla ülkeye ihracat yapabilen bir Türk şirketi olarak Anadolu İplik, iplik imalatında Avrupa’nın sayılı beş sanayi kuruluşundan biri haline geldi, diyebilirim. Öte yandan ülkemiz bağlamında ise sektöründe lokomotif konumda bulunduğunu gururla söyleyebilirim. Emek ve dürüstlüğü sermaye yapan, çevre duyarlılığını ve sürdürülebilir üretimi önceleyen ve kurulduğu günden bu yana yükselişini başarıyla sürdüren Anadolu İplik; kalite anlayışı, ürün çeşitliliği, müşteri memnuniyeti, hızlı servis imkanı ve doğru fiyat politikası ile ulusal ve uluslararası anlamda her zaman tercih sebebi olmuştur.”

 

“2021’DE BAŞARILI YÜKSELİŞ GRAFİĞİMİZİ SÜRDÜRDÜK”

Av. Gencin Kaya Kayıkçı, 2020 yılında başlayan ve tüm dünyayı etkisi altına alan pandeminin devam eden etkilerinin 2021 yılında sektöre ve Anadolu İplik’e yansımalarını da değerlendirdi: “Covid-19 salgını, maalesef, tekstil sektöründe de olumsuz etkiler yarattı ve sektörün özellikle imalat ve tedarik zincirinde denge taşlarını yerinden oynattı. Bugün bile gerek ulusal gerekse uluslararası çapta salgınının etkileri tam olarak ortadan kalkmış değil. Dolasıyla 2021 yılı tekstil sektörüne Covid-19 salgınının damgasını vurduğunu ifade edebilirim. Covid-19 karşısında Anadolu İplik olarak, bir tarafta çalışanlarımızın ve kamunun sağlığını ön planda tutmak diğer tarafta üretim ve tedarik süreçlerinin devamlılığını temin etmek amacıyla hassas dengeyi sağlamaya azami ölçüde gayret ettik. Bu gayretimizi devletimizin çizdiği yasal çerçeve içinde gerçekleştirmeye büyük özen gösterdik. Pandeminin tüm sektörlerdeki yıkıcı etkilerine rağmen, 2021 yılında başarılı yükseliş grafiğimizi sürdürmeye ve ülkenin alanında lideri olmaya devam ettiğimizi gururla söyleyebilirim.” 2021’de en önemli yatırım alanlarından birinin de çalışanları olduğunu ifade eden Av. Kayıkçı, beşeri alanda da önemli çalışmalar hayata geçirdiklerini dile getirdi: “Anadolu İplik sadece bir tekstil üretim kuruluşu değildir. Aynı zamanda çalışanları için büyük bir ailedir ve ailemizin her ferdi bizler için çok kıymetlidir. Bu sebeple, 2021 yılında çalışanlarımızın sağlığı başta olmak üzere mesleki eğitimlerinin artırılması, çalışma koşullarının iyileştirilmesi, maddi ve manevi karşılıksız desteklerin sağlanması gibi birçok programı yürürlüğe koyduk.”

 

“KARBON AYAK İZİMİZİ DÜŞÜRMEK İÇİN ‘YEŞİL YOL HARİTA’MIZI OLUŞTURDUK”

Anadolu İplik’in en hassas başlıklarından birinin de iklim krizi ve küresel ısınma olduğunun altını çizen Av. Kayıkçı, hazırladıkları “Yeşil Yol Haritası” ile şirketin karbon ayak izini düşürmeye çalıştıklarını belirtti: “Sanayi kuruluşlarının önemli pay sahibi olduğu ve her geçen gün artan küresel ısınma ve iklim krizi sorunlarına karşı üretim süreçlerimizin tümünde revizyona giderek, ‘Yeşil Yol Haritası’ dediğimiz bir plan ve programlar silsilesi oluşturduk. Bu kapsamda verimliliği ve enerji tasarrufunu artıran birçok adım attık. Tesisteki her bir aydınlatma ürününün tasarruflu olanı ile değiştirilmesinden tutun, enerji sarfiyatını ciddi anlamda düşüren çok büyük kompresörlerin alımına kadar enerji tasarrufunu artıran küçük büyük her türlü tedbiri uygulamaya koyduk. Ancak biliyorsunuz ki, çevreyi korumak sadece tedbirler almakla mümkün değil. Koruma yöntemlerinin sürdürülebilir olması da gerekmektedir. Bu sebeple, Anadolu İplik olarak, pek çok sürdürülebilirlik hamlesi gerçekleştirdik. Naylon ipliğin üretiminin çeşitli aşamalarında zorunlu olarak oluşan döküntü olarak tanımlayabileceğim her türlü fireyi geri dönüştürebilmek bizim için öncelikli olmuştur. Bunu temin etmek için gerekli yatırımı yaptık ve böylece fire malzemesi; kırma, eritme, soğutma, lif haline getirme, kesme gibi değişik aşamalardan geçirilerek tekrar granül haline dönüştürülmekte ve üretim sistemine geri beslenerek sürdürülebilir bir kaynak yaratılmaktadır. Aslında belki de israf edilecek olan ürünlerden dahi Anadolu İplik tekrar yeni bir ürün üretebilir hale gelmektedir.”

 

“DÜNYANIN HER KÖŞESİNDE ANADOLU İPLİKLERİNİ GÖRMEK İSTİYORUZ”

Av. Gencin Kaya Kayıkçı, sözlerini 2022 yılı beklenti ve hedeflerini açıklayarak tamamladı: “2022 yılından en büyük beklentim, Covid-19 salgının tüm dünyada yarattığı üretim ve tedarik zincirindeki olumsuz etkilerinin tam olarak ortadan kalkmış olmasıdır. Salgınının şirketler ve bireyler için kötü bir hatıra olarak tarihte yer almasını umuyorum. 2022 yılında Anadolu İplik olarak, çevre duyarlılığı ile sürdürülebilir üretim politikalarımızın genişletilmesi ve ileriye taşınması öncelikli hedeflerimiz arasında yer almaktadır.

Öte yandan üretim ve ihracat kapasitemizi misliyle artırmak ve böylece dünyanın her bir köşesinde bu topraklarda üretilen ipliklerin kullanılıyor olduğu günleri görmek istiyoruz. Bu kapsamda belki dünyanın farklı ülkelerinde Anadolu İplik bünyesinde ticaret ve sanayi şirketleri kurmayı, ihracat kanallarımızı genişletmeyi ve bağlarımızı güçlendirmeyi planlıyoruz.”

 

++++ara spot+++

2022 yılında çevre duyarlılığı ile sürdürülebilir üretim politikalarımızın genişletilmesi ve ileriye taşınması öncelikli hedeflerimiz arasında yer almaktadır.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir