MAVİ YEŞİL BİR KONFOR

Yedi yıllık bir tasarım ve Ar-Ge sürecinin sonucu olarak, yaklaşık üç yıl önce Kırklareli İğneada’da hayata geçen Longosphere; alanında Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın ikinci büyük glamping tesisi olma özelliğiyle Türkiye Lider Marka Ödülleri Töreni’nde Yılın En İyi Doğa Turizmi Tesisi Ödülü’ne layık görüldü.

Tesis adına ödülü almak üzere geceye katılan Longosphere Glamping CEO’su Yiğit Küçükkınay, “Longosphere, içinde 12 bin 800 ağacın bulunduğu, dünyanın üçüncü en büyük longoz ormanlarına komşu konumuyla, konaklama alanları ve deneyim merkezleriyle hizmet veren çok özel bir tesis. Bizi bu ödüle layık gören jüri üyelerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

İĞNEADA LONGOZ ORMANLARINA KOMŞU

Longosphere, Trakya’nın saklı cenneti olarak nitelendirilen İğneada Longoz Ormanlarına komşu konumu, yılın her mevsimi ayrı güzelliğe sahip doğası, mavi ve yeşilin bir araya geldiği eşsiz güzellikleriyle doğa ve kamp severlere ayrıcalıklı bir tatil imkanı sunuyor.

Bisiklet, UTV, doğa yürüyüşü, mantar turu gibi çeşitli aktivitelerin yanı sıra konsept çadırlarda konforlu bir konaklama imkanı sunulan tesiste; çeşitli aktivitelerle doğaya dokunurken, “Sincap, Kaplumbağa ve Kaplumbağa Plus” çadırlarda son derece konforlu bir konaklama yapmak mümkün.

Tesis olarak halihazırda 110 bin metrekare alanda hizmet verdiklerini ifade eden Yiğit Küçükkınay, “Aslında bizim tüm alanımız 270 bin metrekare. Şu anda kasaba sokağı dediğimiz günübirlik bölümü ve glamping çadırları ile hizmet alanlarının bulunduğu glamping bölümünü hizmete açtık. Çok yakın bir zamanda ‘exclusive’ isimli bir yeni bölümümüz daha olacak” dedi.

İĞNEADA DOĞA VE KAMP SEVERLERİN GÖZDESİ

İstanbul’a yakınlığının yanında kendini koruyabilmiş doğası ile İğneada’yı çok özel bir yer olarak niteleyen Küçükkınay, şöyle devam etti: “Burası dünyanın üçüncü büyük longoz tipi ormanının bulunduğu eşsiz bir yer. Biz de burada konfor ve hizmet alanı oluşturup bu doğayı, gelen tüm misafirlerimizin deneyimlemesini hedefleyerek böyle bir tasarım yaptık. Konaklama bölümümüzde yaklaşık 300 kişilik bir konaklama imkanı sunuyoruz. Bunun yanında özellikle hafta sonları, bayram gibi zamanlarda ve günübirlik olarak gelmek isteyen misafirlerimiz için kasaba sokağımız, macera parkımız ve restoranımız hizmet veriyor.”

LONGOSPHERE’DEN ÖRNEK PROJELER

Kurulduğu günden bu yana pek çok örnek projeye katkı sunan Longosphere, temiz çevre anlayışının bir gereği olarak arıtma tesisi yaparak bölgenin kullanıma sundu.

Sahillerde yaşanan çöp problemi için de çözümler üreten kuruluş, kütüphane bağışının yanında sokak hayvanlarına dönük çeşitli projelere destek vermeye devam ediyor.

YATIRIMLAR DEVAM EDECEK

Mevcut tesise ilave olarak exclusive etabı için çalışmalara hız veren Longosphere, doğanın içinde olma prensibini koruyarak yatırımlarını sürdürmeyi planlıyor.

Gelecek dönemde farklı lokasyonlarda markayı genişletmek gibi bir hedeflerinin olduğunu belirten Küçükkınay, “Uzun vadede hedefimiz, bu markayı uluslararası arenada belli noktalara getirebilmek. Türkiye’de ve hatta dünya genelinde çok fazla örneği olmayan bu konsepti, uluslararası bir markaya, zincire dönüştürmek istiyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir