BAŞARILI OLMAK TEKNOLOJİDEN DAHA FAZLASINI GEREKTİR

ExpoHIS tarafından hayata geçirilen ve dördüncüsü gerçekleştirilen Mobilefest İletişim Teknolojileri Fuarı ve Konferansı, bu yıl 300 katılımcı firma ve 20 binden fazla ziyaretçiyi ağırladı. Yerli ve yabancı firmaları “Dünyaya Bağlan” mottosu etrafında bir araya getiren fuara katılım sağlayan markalardan biri de Defne oldu.

Sektörün önde gelen dernek, birlik ve kümelenmeleriyle işbirliği içerisinde geleceğin bölgesel teknoloji fuarı hayata geçirildi. Mobilefest, Hizmet İhracatçıları Birliği (HİB), Telekomünikasyon alanındaki en önemli STK olan Haberleşme Teknolojileri Kümelenmesi (HTK), ve Yazılım Sanayicileri Derneği (YASAD)  ile birlikte planlandı. İletişim teknolojilerine odaklanılan Mobilefest’te 5G ve Telekomünikasyon odağında Siber Güvenlik,  Bulut Çözümleri, Büyük Veri, Yapay Zekâ, Mobilite gibi birçok alan öne çıkartıldı.

1996 yılında kurulan Defne, iletişim ağları için telekom çözümleri, yazılım ürünleri ve hizmetleri sunan küresel sağlayıcıdır. Defne’nin çözümleri, abone deneyimini geliştirirken ağ operatörlerinin ve servis sağlayıcıların her potansiyel bağlantıdan limitlerin ötesinde gelir elde etmelerine olanak tanıyor.

20’yi aşkın ülkede 500 milyondan fazla aboneye hizmet veren 25’ten fazla mobil operatörden oluşan müşteri tabanıyla Defne, başarılı olmanın teknolojiden daha fazlasını gerektirdiğinin bilincindedir.

Fuarın markaları için çok heyecanlı başladığını belirten Defne CEO’su Oğuz Haliloğlu, “Açıkçası Türkiye’de ilk defa bir mobile fuarına katılıyoruz ve beklentilerimizin çok üzerine çıktı. Yurtdışından katılımcılar ve ziyaretçiler vardı, verimli görüşmeler yaptık. Diğer taraftan, Fuarın İstanbul’da oluyor olması da bizim açımızdan bir pratiklik sağladı. Yurt dışı fuarlarına da katılıyoruz ama burada daha geniş bir ekiple katılım sağlayabildik. O nedenle fuarın, ülkemize de yararlı olduğunu düşünüyorum” dedi.

Fuarda ziyaretçilerine telekomünikasyon sektöründe ürettikleri ürünleri sunduklarını dile getiren Haliloğlu, “Defne firması olarak biz, telekomünikasyon çözümleri üreten bir firmayız. Bu fuara özel yeni ürünümüz de, ‘mobile positioning’ sistem dediğimiz bir ürün. Mobil şebeke üzerinden, cep telefonlarının veya insanların konumunu saptamaya yarayan bir ürün. Dünyada da çok az sayıda şirket tarafından üretilen bir ürün, ilk defa yerli ve milli olarak biz ürettik. İlgi büyüktü ürünümüze karşı, o açıdan geleceğinin iyi olduğunu düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

1996 yılında kurulan markalarının telekomünikasyon sektöründe faaliyet gösterdiğini belirten Haliloğlu, “Yaklaşık 20 ülke ve 25 belki daha fazla operatörle çalışıyoruz. Tamamen mobil operatörlere yönelik çözümler üretiyoruz. Orta Doğu, Orta Asya, Uzak Doğu, Latin Amerika bölgelerinde faaliyetlerimiz var. Biz niş alanlarda çözüm üreten bir şirketiz. Yani ana akım büyük üreticilerin yapmadığı veya yapamadığı çözümler üzerine odaklanıyoruz. En büyük avantajımızda, teknolojiye çok hâkim olmamız nedeniyle, çözümleri çok hızlı bir biçimde hayata geçirebiliyor olmamız” diye konuştu.

“Bizim alanımızda çalışan, Türkiye’de başka bir şirket ya da yerli bir rakibimiz yok. Rakiplerimizin tamamı yurt dışında” diyen Haliloğlu, sözlerine devamla “Biz, genç mühendislerle, onlara ciddi bir eğitim vererek kadromuza katıyoruz. Bunun sağladığı, çok hızlı ürün geliştirme avantajımız var. O nedenle de çalışmış olduğumuz partnerlerle veya müşterilerle çok uzun süreler boyunca çalışmaya devam ediyoruz. Biz, büyük üreticilerin dokunmadığı veya boş bıraktığı zor, daha zor alanlar var. Bu alanlar, bizim oyun alanımız aslında. Biz oralarda başkalarının yapmadığı, yapamadığı, performans gösteremediği işleri yapıyoruz. O nedenle de çevik ve yeni teknolojilere çok hızlı ayak uydurabilen bir ekibimiz var. Her şeyimiz, bu ekibimiz aslında ve onlar sayesinde biz varız” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir