ANADOLU LEZZETLERİNİ DÜNYAYA SATIYOR

14.Uluslararası Ekmek, Pasta Makineleri, Dondurma, Çikolata ve Teknolojileri Fuarı kapılarını sektör temsilcilerine açtı. EMBİ FOOD, 24-27 Nisan tarihleri arasında düzenlenen fuarda yerini aldı. Fuar açılışına Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı da katıldı.

Dünya Fırıncılar Birliği Başkanı ve İran Fırıncılar Federasyonu Başkanı’nın da katıldığı fuar da sektörde gelinen nokta hakkında bilgiler alındı. Alanında dünyanın ikinci, Avrasya’nın en büyüğü unvanına sahip olan uluslararası IBAKTECH Fuarı, 24-27 Nisan tarihleri arasında unlu mamul endüstrisi, çikolata- dondurma- tatlı üreticileri ve HORECA sektörü profesyonellerini 14. kez bir araya getirmek üzere yoğun katılım ile kapılarını açtı.

Modern teknoloji ile donatılmış 12 bin metrekare kapalı alana sahip yeni tesisinde aylık bin ton üretim yapan EMBİ FOOD; mantı, börek, yufka, tortilla, simit, lavaş, kadayıf, baklavalık yufka gibi “Anadolu Lezzetleri” üretiyor. Marka, ürünlerini günlük olarak üreterek paketlenmekte ve gelişmiş dağıtım ağı ile yurtiçi ve yurtdışındaki müşterilerine taze veya donuk olarak tam zamanında ulaştırıyor.

Fuarın oldukça hızlı başladığını belirten EMBİ FOOD Genel Müdürü Murat Sertan Sağmanlı, “Birçok ülkeden, Türkiye’den, ziyaretçilerimiz standımızı ziyaret ediyorlar. Verimli iş toplantıları yapıyoruz” dedi.

Yeni ürünleri ile birlikte, geniş bir ürün gamına sahip olduklarını belirten Sağmanlı, “Yufka, Mantı, Simit, Tortilla, Su Böreği, Rulo Börek hatlarımız var. Tortilla hattımızı yeni kurduk ve ürünümüzü tanıtıyoruz. EMBİ FOOD 1994 yılında kuruldu ve 30. yaşını kutladı bu sene. Unlu Mamul anlamında, biraz önce bahsettiğim ürünleri üretiyoruz” diye konuştu.

Marka olarak genellikle Avrupa ülkeleri ve Orta Doğu‘ya ihracat yaptıklarını belirten Sağmanlı, sözlerine devamla “Almanya, Hollanda, Belçika, Balkan Ülkeleri, İsveç, Norveç gibi bir çok ülkeye ürün gönderiyoruz. Şirketimiz kalite süreçlerine çok önem veriyor. İFS ve HELAL belgemiz var. Bu tür kalite belgeleri ile sağlıklı, güvenli gıda üretiyoruz” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir