EL İŞÇİLİĞİ VE TAMAMEN KATKISIZ ÜRÜNLERLE ÜRETİM

Bir OMG Grup iştiraki olan OMG Gıda, Unart markası ile  24-27 Nisan tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen IBAKTECH Fuarına katıldı. İstanbul’da organize edilen alanında dünyanın ikinci, Avrasya’nın en büyüğü unvanına sahip ve bu yıl 14.kez düzenlenen Uluslararası Ekmek, Pasta Makineleri, Dondurma, Çikolata ve Teknolojileri Fuarı, sektörü bir araya getirmek için kapılarını açtı.

Ticaret Bakanlığı, KOSGEB, GIDABİL, EKMADER ve Türkiye Fırıncılar Federasyonu’nun desteğiyle düzenlenen fuar; Türkiye, Almanya, Azerbaycan, Çin, Fransa, İran, İtalya, Lübnan, Slovenya, Suriye ve Ukrayna’dan 300’ün üzerinde katılımcıya ve 500’ün üzerinde markaya ev sahipliği yaptı.

OMG Gıda, Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği ve Dünya Standartlarına uygun gerçekleştirdiği üretimleri ile yıllardır başta Türk Silahlı Kuvvetleri olmak üzere birçok zincir restoran ve kafelere yönelik hizmet veriyor. Marka, yurt içi hizmetlerinin yanı sıra güvenilirliği tescillenmiş ürünlerini başta Birleşik Arap Emirlikleri olmak üzere birçok ülkeye ihraç ediyor.

Yurt içi ve yurt dışında farklı sektörlerde önemli başarılara imza atan OMG Grup iştiraki olan OMG Gıda, bünyesinde yer alan Unart ve Iceworld markaları ile profesyonelliğini taçlandırdı.

IBAKTECH fuarının beklediklerinden daha yoğun geçtiğini belirten Unart / Omg Group Satış Koordinatörü Hüseyin Semiz, ”Biz bu fuarda ‘iç pazarda zaten hâkimiz, dış pazarla ilgili birkaç yeri bağlantı yapabilir miyiz?’ diye düşündük. Bunlardan da 1-2 tane oldu, şu anda memnuniyet sınırının üzerindeyiz” dedi.

Ağırlıklı olarak dondurma, pasta, limonata, künefe ve unlu mamul üretimi gerçekleştirdiklerini belirten Semiz, “Bu son saydıklarımı tamamen el üretimi yapıyoruz ve makine kullanmıyoruz. Bu barkodlar müşteri memnuniyeti ve yenilik olarak zaten bizim için yeterli. Yeni ürün devamlı çıkıyor, barkod saymanız mümkün değil. Firmamız yaklaşık 20 yıldır sektöründe, bu saydığımız ürünlerle beraber devam ediyor” diye konuştu.

Semiz, Unart markası zaten çok tanınır bir marka ve donuk unlu da en ön markalardan bir tanesi olduğunu söyleyerek  “Rakiplerimiz bizleri tamamen el emeği olduğumuz için, hem takip ediyorlar, hem de iyi rakiplerimiz var, beraber bu sektörü geliştiriyoruz. Bu sektörde bizi farklı kılan yönlerimiz, makine kullanmadan, el işçiliği ile tamamen katkısız ve doğal ürünlerle üretim yapmamız. Biraz kupon çalıştığımız için fiyatımız biraz yüksek ama bu fiyatı hak eden bir ürün yelpazesi ile devam ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Markalarının ihracata önem verdiğini kaydeden Semiz sözlerine devamla, “Bilhassa unlu mamuller, şerbetliler, künefe-katmer grubu ve pasta grubunda ihracatta devam ediyor. Şimdi ülke isimlerini tek tek zikretmeyeyim ancak, ağırlıklı olarak Avrupa, bir kısım Amerika ve çok yüksek miktarda Körfez ülkeleri ihraç yaptığımız ülkeler”

Bu gönderi Fuar’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir