“SİZ, SADECE İŞİNİZE BAKIN”

Mobil uygulama ve teknoloji festivali MobileFest 25-27 Nisan tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi’nde ziyaretçilerini ağırladı. HIS Fuarcilik tarafından düzenlenen ve Mobil uygulama ekosisteminin ilk fuarı olan Mobilefest; mobil uygulamaları, servis, hizmet ve altyapı sağlayıcılarını, uygulama marketlerini, mobil cihazları ve dijital servisleri bir araya getirecek. Fuara katılım sağlayan ve ürünlerini ziyaretçileri ile paylaşan markalardan biri de Elekse oldu.

Mobilefest aracılığıyla tüm katılımcı markalar ve temsilcileri, son kullanıcılarla iletişime geçme, mevcut müşterilerden geri bildirim alma, potansiyel müşterilerin öneri ve yaklaşımlarını dinleme fırsatına sahip oldu.

2005 yılından bu güne 15 yıllık sektör tecrübesiyle her geçen gün pazar payını ve hizmet ağını büyütüp geliştirerek faaliyetlerini sürdürüyor. Elekse, 2013 yılında BDDK dan Ödeme Kuruluşu Faaliyet lisansını aldı.

Ödeme sektörü pazarında faaliyetlerini genişletmek adına 2018 yılında lisans genişletme başvurusunda bulunarak faaliyet genişlemesi yapan ilk firma oldu. Elekse Elektronik Para ve Ödeme Kuruluşu, kendi geliştirdiği sanal pos, fatura tahsilat, para havalesi ürünlerini firmaların ve bankaların kullanımına sunuyor.

Fuarda katılımın yoğun olduğunu ve ziyaretçileri ile birçok ödeme sistemini paylaştıklarını belirten Elekse İcra Kurulu Üyesi Erçin Tunca Türerer, “Öncelikle sektörü tanıtmak amacıyla önemli bir fuar olduğunu düşünüyoruz. Burada sektörden önemli firmalarımız ve Cumhurbaşkanlığı’ndan yetkililer bulunuyordu. İlk gün, devlet erkânından gelen yöneticimiz de buradaydı. Bu sebeple, sektör için faydalı ve büyüme potansiyeli olan bir fuar olduğunu düşünüyorum” dedi.

Yaklaşık 150 kişilik bir marka olduklarını belirten Türerer, “Kurucularımızın bilgisayar mühendisi olması sayesinde, tüm ürünlerimizi in-house geliştiriyoruz ve bu da bize çok esnek bir yapı sağlıyor” dedi.

Markalarının üç ana grupta çalıştığını kaydeden Erçin Tunca Türerer, “Birincisi, esnek POS. Esnek POS, markamızın altında fiziksel POS, sanal POS ve android POS gibi çeşitli POS sistemlerini kullanmaktayız. Bunun dışında, Hoppa Cüzdanımız var. Hoppa Cüzdan, bankalara alternatif olarak para yükleyebileceğiniz, yurt dışı para transferi yapabileceğiniz bir cüzdan yapısı sunuyor. Daha çok öğrencilerin tercih edebileceği bir yapı olarak düşünülebilir. Bir de Yetkili Vezne adında bir ürünümüz var. Burada, fatura ödeme ihtiyacı olan insanların, daha yerel noktalarda fatura ödemelerine destek olabilecek teknolojik altyapılar sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

“Yetkili Vezne yapılanması, 2004 yılında kurucumuzun üniversiteden sonra ilk olarak başladı. Türkiye’deki bankalar dışı fatura ödeme noktaları ile ilgili eksikliği gidermek amacıyla teknolojik altyapıyı yazdı ve belirli yerlerde franchise bayilik sistemi ile dağıttı” diyen Erçin Tunca Türerer, sözlerine devamla “2015 yılında, ödeme sistemleri ile ilgili kanun çıktıktan sonra Elekse ismini alarak esnek POS devreye girdi. Bu sayede, bütün bankalarda tek bir sistem altında entegre eden altyapının kurulması Elekse çatısı altında gerçekleşti. Geçen sene ise Hoppa Cüzdan yapılanmamızı hayata geçirdik. Ancak sektörde en önemli ürün kalemi olan POS tarafında ciddi yatırımlar yapıyoruz ve 2024 yılında sektörün en önemli oyuncularından biri olmayı ve hatta ilk beşe girmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Bu gönderi Fuar’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir